Home » Skräppäys » Valokuvat

 

VALOKUVAT SKÄRPPÄYKSESSÄ

valokuvat1skräppäys
Mikätahansa aihe voi sopia skräpättäväksi

Millaiset kuvat sopivat skräppäykseen? Mielestäni tähän on yksi vastaus, kaikenlaiset. Ei ole olemassa määreitä jonka mukaan skräpättäviä kuvia valitaan. Ainoastaan kehottaisin ottamaan skräpättävistä kuvista kaksoiskappaleet, etenkin jos ei ole turhan tarkka happovapaudesta.

Toiset teettävät valokuvansa, tällöin on täysin makukysymys haluaako kuvansa mattana vai kiiltäväpintaisena. Itse tulostan omat kuvani. Tällä hetkellä käytössäni on Canon iP4500, mutta haaveilen uudesta. Tulostan kuvia sekä suoraan 10×15 kokoon, että A4 paperille pienempään kokoon. Muistaakseni koko on nimeltään “lompakko”

Ennen tulostusta käsittelen kuvat. Yleisesti käytän Photoshop elementsiä joka minulle riittävän kattava. Pääsääntöisesti käyn jokaisen tulostettavan kuvan läpi korjaten väritasapainoa, tarkkuutta ja rajausta. Joskus käytän myös ilmaista Picasa ohjelmaa, jolla saa tehtyä helposti erilaisia kollaaseja ja suodatuksia. Kuvien käsittely on makuasia ja korostan että olen itse omaksi ilokseni opetellut vähän perusjuttuja. Alla on esimerkki siitä mitä olen kuville tehnyt. Ylimmäisenä ovat alkuperäiset kuvat. Keskimmäisiä kuvia olen tarkentanut, rajannut ja muokannut hieman värejä Photoshop elementsissä. Mökin olen suoristanut. Alimmissa kuvissa on käytetty Picasan automaattisia suodattimia, jolla kuvaan saa helposti erilaisia efektejä ilman mitään kuvankäsittely kokemusta.

Valokuvaamiseen käytän Canon 60D kameraa. Innostuin enemmän valokuvauksesta runsas vuosi sitten ja päätin opetella käyttämään silloista järjestelmäkameraani. Vuoden vaihteessa päivitin kalustoni ja satsasin uuteen runkoon ja parempaan objektiiviin. Objektiiveja minulla on tällä hetkellä käytössä kaksi. Canonin 50 mm f/1.4, ja Sigman 17-70 f/2.8-4. Lisäksi kuvaan paljon IPhonen kameralla. Valokuvaus kiinnostaa minua ja haluni oppia sillä saralla on kova. Kävin viime vuonna Kamera-seuran järjestämällä valokuvauskurssilla ja se oli alkuun tosi hyvä. Voin lämpimästi suositella kaikille aloitteijoille!

 

valokuvat4 valokuvat3       valokuvat2

 

Mikä kuva päätyy skräpättäväksi?

Tunteita herättävä tai haluttua tunnetta kuvaava. Näin se minulla menee. En välttämättä skräppää lomamatkan parhaita kuvia tai teknisesti onnistuneinta potrettia. Valitsen skräpättävät kuvat mutu- tuntumalla. Niissä on jotakin mikä palauttaa mieleeni muiston tai tunteen jonka haluan saada paperille. Skräppään paljon puhelimella otettuja kuvia koska ne ovat monesti hetken mielijohteesta otettuja.

Kuvien aiheet vaihtuvat ihmisen mukaan. Kun seuraa paljon skräppäysaiheisia blogeja huomaa että jokaisella on omat lempiaiheensa. Toiset skräppäävät lapsista, toiset lemmikkieläimistä. Tosilla sivut liittyvät usein harrastuksiin, toisilla kotiin. Itse taidan kuulua niihin jotka skräppäävät paljon itsestään. Lisäksi eräässä keskustelussa tuli ilmi, että monessa sivussa on kuva minusta ja miehestäni.

Skräpättävien kuvien ei missään tapauksessa tarvitse olla valokuvauksellisia taidonnäytteitä. Minusta tärkeintä on jonkinlainen henkilökohtainen suhde kuvaa tai siinä esiintyviin ihmisiin. Silloin tarinan kertominen skräppäämisen avulla on helpompaa.

Paras on kamera on mukana!